Wie begeleidt de sessie?
De workshop ‚Glasheldere opdrachten formuleren’ wordt gegeven door twee collega’s uit het communicatievak: Anneke Schepers en Marije de Block. En dat is uniek, want zij weten als geen andere trainer wat juist in deze context relevant is.

Anneke is een ervaren communicatiedeskundige. Ze heeft een eigen bureau Denken en Doen Communicatie. Ze werkt veel voor overheden en non profit organisaties en heeft opdrachtgevers als het Nederlands Forensisch Instituut, de Gemeente Amsterdam, en woningcorporaties. Naast adviseur is ze ook coach van communicatieadviseurs en van tijd tot tijd interim manager bij communicatieteams. Ze houdt van denken, maar waarschuwt zichzelf voortdurend: „Communiceren is uiteindelijk gewoon doen!”

Marije heeft een eigen communicatiebureau MET Marije. Als freelance communicatieadviseur werkt ze voor haar klanten aan diverse communicatiefacetten. Interne communicatie is haar specialisme maar ook op het gebied van marketingcommunicatie en externe communicatie heeft zij veel ervaring. Marije denkt op een creatieve manier mee en ze is goed in het ontwikkelen en produceren van communicatiemiddelen, het verzorgen van free publicity en het geven van workshops. Marije heeft zowel ervaring bij corporate bedrijven zoals KLM en PwC als bij gemeente en MKB bedrijven. Marije is enthousiast, nuchter en oplossend gericht.