Duidelijkheid over jouw rol
Je wilt volwaardig adviseren en zorgen voor een goede inbreng van communicatie. Maar wat verwacht de opdrachtgever eigenlijk van je, dat je advies geeft of dat je dingen uit handen neemt? De workshop leert je verschillende rollen te onderscheiden en alleen verantwoordelijkheid te nemen voor dingen waar je daadwerkelijk verantwoordelijkheid voor kunt dragen.

Weet wie je opdrachtgever is
Een opdrachtgever kan het hoofd communicatie, de directie, de lijnmanager of een projectleider zijn. Je leert bij wie je aan tafel moet zitten om je opdracht goed uit te kunnen voeren.

De communicatievraag ontrafelen
Ontdek waar je opdrachtgever van wakker ligt en wat de vraag is achter de vraag. Door middel van een praktisch stappenplan leer je inventariseren wat communicatie kan bijdragen.

Van vraag naar opdracht
Je kunt met communicatie veel voor een opdrachtgever betekenen. Maar alles heeft zijn prijs. En jouw uren en het budget van de opdrachtgever zijn beperkt. Je leert tijdens de workshop realistische afspraken te maken over tijd, geld en kwaliteit.

Glasheldere opdracht formuleren
Wat ga je precies voor je opdrachtgever doen? Schrijf je een plan? Schrijf je zelf teksten voor een website? Of stuur je een bureau aan? Voorkom teleurstellingen. Ontdek hoe je goede afspraken maakt over producten.